Передплата 2024 «Добра кухня»

«Національні дружини» збираються патрулювати Меморіал орлят у Львові

  • 16.03.2018, 15:57
  • 894

Представники «Національних дружин» збираються патрулювати периметр польських військових поховань на Меморіалі орлят у Львові.

Про це під час прес-конференції 16 березня заявив керівник львівського осередку організації Андрій Бондар. «Спільно із охороною Личаківського кладовища і поліцією ми готові долучитися до патрулювання території поховань. Саме зараз ведуться перемовини, чи це дійсно потрібно», — заявив представник організації.

Приводом для такого рішення став нещодавній вибух гранати на території Меморіалу орлят. Керівники «Національних дружин» і «Національного корпусу» стверджують, що за вибухом гранати 13 березня стоять проросійські сили. «За нашою закритою інформацією із закритих джерел це група проросійських активістів, які мають куратора з ФСБ. Це одна з груп так званих найманців, які знаходяться на території Львова», — заявив начальник штабу «Нацкорпусу» Львівщини Святослав Сірий. Він припустив, що загальна чисельність «проросійських активістів» у Львові сягає 50 учасників, однак назвати ім'я бодай одного з них відмовився.

У фінансуванні диверсійних дій у Львові представник «Нацкорпусу» звинуватив російський бізнес. Завданням подібних акцій Сірий вважає погіршення українсько-польських стосунків.

З метою запобігти здійсненню подібних провокацій активісти «Національних дружин» запропонували керівництву ЛКП «Музею «Личаківського цвинтаря» започаткувати спільне патрулювання. Водночас директор ЛКП «Музей «Личаківський цвинтар» Михайло Нагай у коментарі ZAXID.NET спростував існування будь-яких звернень з боку «Національного корпусу» і «Національних дружин» щодо проведення спільних патрулювань.

Схожі новини