Передплата 2024 «Добре здоров’я»

У Грузії на гірськолижному курорті вийшла з ладу канатна дорога, серед постраждалих є українець

  • 16.03.2018, 14:59
  • 1 294

Люди почали зістрибувати з підйомника і дістали забої та переломи.

Канатна дорога в гірськолижному грузинському курорті Гудаурі вийшла з ладу, в результаті чого постраждали щонайменше десять чоловік, серед них — двоє громадян України, передає «Грузія Онлайн».

За попередньою інформацією, на канатній дорозі відключилася електроенергія. Рятувальники аварійно спускають туристів з канатки.

Телекомпанія Rustavi 2 розповсюдила відеозапис, зроблений очевидцем, на якому видно, як лижники в результаті НП змушені покидати канатну дорогу самостійно, стрибаючи з висоти.

Очевидці, які були там під час інциденту, опублікували в Мережі відео аварії.

На них видно, що крісла підйомника почали йти у зворотний бік, врізаючись одне в одне і збиваючись у кінці у величезну купу.

При цьому людям, щоб не опинитися заваленими під купою металу, доводилося зістрибувати прямо на ходу.

Повідомляється, що серед постраждалих в результаті аварії на підйомнику є двоє громадян України, троє росіян, а також по одному громадянину Швеції та Грузії. Крім того, серед постраждалих одна вагітна жінка.

За даними грузинських ЗМІ, двоє постраждалих в Гудаурі отримали ушкодження середнього ступеня тяжкості. У них травми голови і відкриті переломи.

До слова, Гудаурі - це сучасний курорт з м'яким кліматом. Він розташований на висоті більше 2000 метрів над рівнем моря. З Тбілісі в Гудаурі можна доїхати за півтори-дві години по мальовничій дорозі, що веде до кордону з Росією.

Схожі новини