Передплата 2024 «Добра кухня»

Мей та Макрон телефоном обговорили справу Скрипаля

  • 16.03.2018, 08:59
  • 635

Президент Франції Еммануель Макрон та прем'єр-міністр Великої Британії Тереза Мей обговорили по телефону справу отруєння Сергія Скрипаля та його доньки.

Про це повідомили в Єлисейському палаці.

«Президент Республіки і прем'єр-міністр засуджують використання будь-яких видів хімічної зброї. Вони наголошують на важливості повного дотримання міжнародних конвенцій та висловлюють свою прихильності до боротьби з безкарністю щодо використання хімічної зброї», — йдеться у заяві.

Також за результатами телефонної розмови, наголошується на тому, що Франція та Велика Британія продовжуватимуть співпрацю в рамках протидії протиправному застосуванню хімічної зброї, зокрема в рамках діяльності в Організацію Об'єднаних Націй та НАТО, а також спільно з партнерами в Європейському Союзі.

«З початку тижня Сполучене Королівство постійно інформувало Францію про докази, зібрані британськими слідчими, і свідчення про відповідальність Росії у нападі. Франція погоджується з Великобританією, що немає іншого правдоподібного пояснення та підтверджує свою солідарність зі своїм союзником», — наголосив під час розмови Макрон.

Окрім того, президент Франції та прем'єр-міністр Сполученого Королівства наголосили на важливості європейської та трансатлантичної єдності у відповідь на інцидент та мають намір лишатися в тісному контакті впродовж наступних кількох днів щодо цієї справи.

Схожі новини