Передплата 2024 ВЗ

Міністр оборони Великої Британії порадив Росії «відійти і заткнутися»

На думку Гевіна Вільямсона, Москва і Лондон розпочали «виключно прохолодний» періоду відносин

Глава Міноборони Британії Гевін Вільямсон порадив Росії «відійти і заткнутися», відповідаючи на питання про те, як Кремль повинен відреагувати на висилку 23 російських дипломатів, — повідомляє The Guardian.

«Що ми зробимо — ми подивимося, як Росія відповість на те, що ми зробили. Це абсолютно жорстокий і обурливий акт, який Росія влаштувала в Солсбері (мова йде про отруєння колишнього російського розвідника Сергія Скрипаля і його дочки, — „ВЗ“). Ми на нього відповіли. Чесно кажучи, Росія мусить відійти в сторону і заткнутися», — сказав Вільямсон, під час свого виступу в Брістолі.

Вільямсон у своїй промові заявив про зростаючу загрозу з боку Росії. «Ясно, що Кремль використовує свої зростаючі гібридні можливості для підриву і впливу на країни в усьому світі», — сказав він. Британський міністр також заявив, що відносини з Росією увійшли до «виключно прохолодного періоду, передає The Daily Mail.

«Росія, з моєї точки зору, прийняла усвідомлене політичне рішення. Часто це називається прохолодною війною. Я б сказав, що зараз стало виключно, винятково прохолодно», — додав він.

Схожі новини