Передплата 2024 «Добрий господар»

«Викрадена принцеса» зібрала понад 21 мільйон гривень

Український мультфільм встановив рекорд за касовими зборами

Український мультфільм «Викрадена принцеса: Руслан і Людмила» зібрав у прокаті понад 21 мільйон гривень лише за перший вікенд, що стало рекордом вітчизняного кінематографа. Про це повідомив голова Державного агентства з питань кіно Пилип Іллєнко.

«Викрадена принцеса», створена за мотивами казки Олександра Пушкіна «Руслан і Людмила», розповідає про пригоди мандрівного актора Руслана та його друга Нестора, які намагаються врятувати київську принцесу Мілу, дочку князя Володимира, від страшного мага Чорномора, котрий викрав її та хоче висмоктати з неї життя…

Персонажів озвучували зірки шоу-бізнесу Надя Дорофєєва та Олексій Завгородній (гурт «Время и стекло», головні ролі), Сергій Притула, Маша Єфросиніна, Дмитро Монатік, актори Юрій Горбунов, Олег Волощенко, Роман Луцький, спортсмени Василь Вірастюк і Олександр Усик.

«Викрадена принцеса» за перший вікенд зібрала 21 489 581 грн., 285 784 глядачі! Для порівняння, «Коко» за перший вікенд — 10 234 409 гривень, 134 726 глядачів", — сказав Іллєнко. Фільм про оборону Донецького аеропорту за перший вікенд прокату зібрав 8 мільйонів гривень, а комедія «Дзідзьо-Контрабас» — 7,7 мільйона.

За словами Пилипа Юрійовича, це «неймовірно крутий результат» для українського фільму на власному ринку. Хоча й визнає, що цей перший вікенд був «довгий». Адже у широкий кінотеатральний прокат в Україні «Викрадена принцеса» вийшла 7 березня.

Проект «Викраденої принцеси» став одним із переможців 9-го конкурсного відбору Держкіно, яке надало йому фінансову підтримку розміром 19 млн. 44,4 тис. грн., що становить майже 20% від загальної вартості виробництва фільму.