Передплата 2024 ВЗ

На танкових двигунах відмили понад 14 мільйонів

Детективи Національного антикорупційного бюро України та прокурори Спеціалізованої антикорупційної прокуратури поставили крапку у розслідуванні резонансної кримінальної справи щодо Львівського бронетанкового заводу.

Торік, нагадаємо, керівництву заводу (директору та його заступнику, а також ще кільком фігурантам справи — три посадовці Збройних сил України) висунули підозру — на закупівлі двигунів відмили бюджетні кошти. Тепер після низки експертиз та досліджень детективи НАБУ уточнили суму завданих збитків — 14,15 млн. грн.

Схема оборудки така — замість нових двигунів придбали «беушні». «Встановлено, що ДП „Львівський бронетанковий завод“ виграв конкурсні торги на поставку Центральному бронетанковому управлінню Збройних Сил України нових двигунів В-46−6. За документами, „ЛБТЗ“ придбав у ТОВ „Булет Лайн“ і поставив ЦБТУ ЗСУ 40 двигунів. Зібрані слідством докази свідчать про те, що насправді двигуни надійшли на завод від третьої сторони без жодних документів; договір із ТОВ був фіктивний, а двигуни — не новими, а такими, що були у використанні. До того ж, ці самі двигуни у 2008−2009 вже були реалізовані підприємствам на внутрішньому ринку як надлишкове майно Міністерства оборони України», — повідомляє НАБУ.

Нагадаємо, торік суд відсторонив директора бронетанкового заводу Романа Тимківа від посади, а також обрав для нього запобіжний захід — тримання під вартою. Та пан Роман вийшов на волю, бо заплатив 2 млн. грн застави. Публічно заперечив звинувачення детективів НАБУ. У НАБУ кажуть, що тепер усім фігурантам кримінальної справи та їх захисникам відкрито матеріали досудового розслідування для ознайомлення.

Схожі новини