Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

В Іспанії висловилися про бойкот ЧС-2018

  • 08.03.2018, 11:57
  • 376

Міжнародна федерація футболу панікує з приводу бойкоту чемпіонату світу в Росії. У ФІФА визнають, що «напруженість знаходиться на межі».

Про це повідомляє авторитетне іспанське видання AS .

«У першому матчі ЧС-2018 Росія — Саудівська Аравія 14 червня Путін може отримати повний дипломатичний вакуум. ФІФА впала в паніку перед лицем зростаючого міжнародного тиску на бойкот чемпіонату світу. Організація тримає офіційне мовчання, але приватно деякі з її лідерів визнають, що «через отруєння полковника Скрипаля напруга зросла до межі», — пишуть в Іспанії.

Відзначається, що Англія почала переговори зі своїми західними союзниками, щоб залишити Путіна одного на стадіоні під час матчу-відкриття ЧС-2018. США підтримують бойкот.

«ФІФА дуже хвилюється. Ніщо не вказує на те, що напруженість навколо бойкоту ЧС-2018 буде менше. Навпаки: в Європі прагнуть йти далі, і це ставить Мундіаль під загрозу. Чемпіонат світу є великим страхом для ФІФА. Там буде дипломатична блокада проти Путіна. Але навіть вище цього ризику варто стоїть бойкот чемпіонату світу, загроза відмови від участі кількох країн», — сказано в тексті.

Схожі новини