Передплата 2024 ВЗ

Британія в Радбезі ООН заблокувала заяву Росії про отруєння Скрипаля

  • 15.03.2018, 12:17
  • 1 071

Велика Британія заблокувала російський проект заяви Ради безпеки ООН для преси у справі про отруєння екс-полковника ГРУ Сергія Скрипаля.

Про це заявив прес-секретар російського представництва при ООН Федір Стржижовський, повідомляє Інтерфакс.

За його словами, «англійці внесли поправки, що спотворюють зміст документа, який було запропоновано для збереження єдності РБ ООН з цього питання».

Дипломат також зазначив, що в російському проекті містився заклик до «всіх зацікавлених держав-членів консультуватися і співпрацювати в розслідуванні» у справі про отруєння Скрипаля «відповідно до їх зобов'язань за пунктом 2 статті 9 Конвенції про заборону хімічної зброї».

14 березня на екстреному засіданні Ради Безпеки ООН заступник постійного представника Великої Британії Джонатан Аллен заявив, що Росія порушила Статут ООН, скоївши замах на колишнього подвійного агента Сергія Скрипаля та його дочки.

Перед цим британський прем'єр Тереза Мей оголосила про вислання 23 російських дипломатів через отруєння Скрипаля та звинуватила Москву в незаконному застосуванні сили на території Сполученого Королівства.

Росія розцінила цей крок як «безпрецедентно грубу провокацію, яка підриває засади нормального міждержавного діалогу між двома країнами, проведену під фальшивим приводом».

Схожі новини