Передплата 2024 «Добра кухня»

Клімкін закликав забрати у Росії ЧС-2018 через отруєння Скрипаля

  • 15.03.2018, 09:58
  • 473

Глава МЗС України Павло Клімкін закликав позбавити Росію права проведення чемпіонату світу з футболу через вбивство російського екс-розвідника Сергія Скрипаля.

Про це йдеться у його заяві на сайті МЗС.

«Останні події, пов’язані з отруєнням колишнього російського шпигуна у Великій Британії, викликають велику тривогу. Зважаючи на дані британських спецслужб та беручи до уваги те, що відповідь російської сторони є лицемірною й не викликає довіри, ми готові підтримати думку прем'єр-міністра Британії, що це, найімовірніше, справа рук Кремля» — йдеться у заяві.

Клімкін запевнив Британію в готовності України приєднатися до неї у забезпеченні найрішучішої реакції світової спільноти, відданої нормам міжнародного права. Однією з перших цілей повинен стати чемпіонат світу з футболу, який має відбутися влітку, вважає Клімкін. Він закликав позбавити РФ права проводити змагання.

«Росія не заслуговує на те, щоб приймати у себе такий престижний турнір. В ідеалі я хотів би, щоб Росію позбавили права проведення цього заходу. Якщо ж це неможливо зробити за браком часу, закликаю всі нації та свободолюбивих людей, які цінують правила та порядок, бойкотувати цей чемпіонат», — зауважив глава МЗС.

Схожі новини