Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

У США школярі масово протестували проти вільного обігу зброї в країні

  • 15.03.2018, 08:34
  • 551

Тисячі учнів старших шкіл Сполучених Штатів вийшли в середу на акцію проти вільного продажу зброї в країні, а також вшанування пам’яті 17-ти загиблих людей під час масової стрілянини минулого місяця в одній зі шкіл Флориди.

Акція охопила більшу частину території Сполучених Штатів, повідомляє CNN.

Зокрема, у Вашингтоні понад дві тисячі старшокласників вийшли під Білий дім, де 17-хвилинним мовчанням вшанували пам'ять 17-ти загиблих у стрілянині в старшій школі Паркленда.

Спочатку протестувальники скандували гасла проти вільного обігу зброї в країні, що призводить до невинних жертв, у тому числі серед дітей. Рівно о 10-й ранку учні провели «мовчазну» акцію, сидячі на землі спиною до резиденції американського президента.

Шкільні протести в середу пройшли в багатьох містах Сполучених Штатів. Діти виходили на вулиці, а також збиралися всередині приміщень, щоб продемонструвати свою позицію проти безперешкодного продажу зброї в США. У штаті Індіана учні однієї зі шкіл сформували серце на футбольному полі. У північних штатах, таких як Мейн, Массачусетс, незважаючи на зимовий циклон, сніг та морози, діти пройшли по вулицях з зі зверненням до Національної стрілецької організації посилити контроль над продажем зброї.

Схожі новини