Передплата 2024 «Добре здоров’я»

На Львівщині відбудеться Марафон професій

  • 14.03.2018, 18:45
  • 487

У межах інформаційної кампанії «Живи і працюй в Україні» на Львівщині з 19 до 28 березня 2018 року відбудеться Марафон актуальних робітничих професій.

Такий профорієнтаційний захід обласна служба зайнятості організовує вже декілька років поспіль спільно з освітніми закладами та працедавцями задля того, аби привернути увагу учнівства до актуальних професій, підвищити мотивацію молоді до працевлаштування на українських підприємствах, повідомляє прес-служба ЛОДА.

Упродовж восьми днів школярі зможуть глибше пізнати світ професій, ознайомитися зі специфікою роботи таких працівників як швачка, кравець, слюсар, електрогазозварник, токар, водій, тракторист, верстатник, технік-технік, машиніст машини для склеювання виробів з паперу, оператор на автоматичних і напівавтоматичних лініях, монтер, столяр, лісоруб, будівельник та інші. Окрім представлення понад 20 професій, будуть презентуватися освітні послуги Львівського центру професійно-технічної освіти Державної служби зайнятості.

Учасники заходу візьмуть участь у тематичних іграх і вікторинах, професіографічних екскурсіях на виробництво, зустрічах з представниками фірм і компаній, що мають сталу потребу у кадрах. А ще — поспілкуються з виробничниками, працівниками професійно-технічних навчальних закладів, пройдуть у центрах зайнятості тестування для визначення професійної спрямованості та ін. Увесь комплекс заходів націлений на те, аби молодь почерпнула максимум інформації про стан і тенденції розвитку ринку праці, не помилилася під час вибору фаху, дізналася, де його можна освоїти, переконалася у доцільності його здобуття для подальшого працевлаштування.

А заключним акордом Марафону стане Ярмарок професій, який відбудеться 30 березня у Львівському міському центрі зайнятості (м. Львів, вул. Кн. Ольги, 122).

Схожі новини