Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Загадкова смерть соратника Березовського у Лондоні: стали відомі подробиці

  • 14.03.2018, 11:28
  • 747

У Лондоні знайшли мертвим колишнього топ-менеджера «Аерофлоту» і соратника Бориса Березовського Миколу Глушкова.

Поліція Лондона почала розслідування. ЗМІ повідомили, що на шиї Глушкова є сліди удушення. Знайомий Глушкова вважає, що той не повісився, передає ВВС.

«Я можу підтвердити, що Глушков помер. Коли він помер — може, кілька днів тому, може, раніше, — мені точно не відомо, як не відомі обставини і причина його смерті», — розповів агентству «Інтерфаксу» адвокат Глушкова.

Російське видання «Комерсант» з посиланням на знайомих пана Глушкова пише, що тіло колишнього топ-менеджера «Аерофлоту» знайшла його дочка Наталія в квартирі на околиці Лондона.

«За їх словами, на шиї пана Глушкова було видно сліди удушення. Було це вбивство чи самогубство, поки не ясно — триває розслідування», — повідомляє видання.

Газета нагадує, що Бориса Березовського також знайшли повішеним у його будинку в передмісті Лондона в березні 2013 року, а Глушков був його партнером і найближчим соратником.

Поліція Лондона повідомила, що розслідує смерть чоловіка в Кінгстоні (район на південно-західній околиці британської столиці), однак, не назвала його імені. Там підтвердили, що напередодні о 22:46 поліцію викликала служба швидкої допомоги, яка приїхала після повідомлень про тіло в будинку на Кларенс-авеню.

Заплановано розтин. Точна причина смерті залишається неясною.

Наразі розслідування веде контртерористичний підрозділ британської поліції - в якості запобіжного заходу через зв'язки померлого.

У повідомленні поліції підкреслюється, що немає жодних свідчень, які вказують на зв'язок даного інциденту з отруєнням колишнього співробітника ГРУ Сергія Скрипаля в Солсбері.

Схожі новини