Передплата 2024 «Добра кухня»

«Замовчування історичних проблем — це виразка», — Марек Кухцінський

Спікер польського Сейму вважає, що дискусії на тему минулого не слід відкладати на потім

Політика замовчування історичних проблем, започаткована у 90-х роках, призвела до дуже поганих результатів, вважає маршалок (спікер) Сейму Польщі Марек Кухцінський.

Про це він заявив під час XI Форуму Європа-Україна у місті Жешув (Польща), — повідомляє «Європейська правда».

«Між нашими країнами є складні й невирішені історичні питання. Однак це аж ніяк не означає, що ці питання не треба піднімати. Навпаки — політика замовчування цих проблем, започаткована у 90-ті роки, й привела до нинішньої ситуації», — вважає маршалок.

«Це як виразка — її не можна заклеїти пластирем та забути. Це відкрита рана, яку треба вичистити й вилікувати. Зрештою, вирішення цих проблем дозволить нашим народам разом йти у майбутнє», — додав він.

У свою чергу, «Польське радіо» звертає увагу на те, що Марек Кухцінський згадав про загрозу, якою для Європи, а особливо для України, є газопровід Nord Stream 2.

Сьогодні в Ясьонці неподалік Ряшева почався дводенний XI Форум Європа-Україна. Учасники заходу обговорюють питання, пов’язані з економікою та політикою у Польщі, Європі та за східним кордоном.

За словами одного з організаторів форуму Яцека Ключковського з Інституту східних досліджень, учасники заходу говоритимуть теж про спільне майбутнє Європи та України. Як сказав він, після закінчення процедур та подолання перешкоди початкового вето Нідерландів, потрібно обговорити форму інтеграції України з ЄС. Яцек Ключковський нагадав, що Угода про асоціацію України з ЄС вже повністю працює.

Схожі новини