Передплата 2024 «Добрий господар»

Росія — Велика Британія: війна ЗМІ

Державний регулятор у Лондоні погрожує позбавити ліцензії кремлівський пропагандистський рупор «Russia Today». У Москві обіцяють «дзеркальну відповідь»

Британські засоби масової інформації не працюватимуть у Росії, якщо Велика Британія запровадить санкції проти телеканалу Russia Today у зв'язку зі «справою Скріпаля». Про це повідомила офіційний представник Міністерства закордонних справ Росії Марія Захарова, — передає «Эхо Москвы» з посиланням на «Інтерфакс».

«Жоден британський засіб масової інформації в нашій країні не працюватиме, якщо вони закриють Russia Today», — сказала Захарова.

Роскомнагляд, у свою чергу, заявив, що вживе дзеркальних заходів проти британських ЗМІ, якщо Лондон позбавить ліцензії телеканал RT.

«У тому випадку, якщо британський регулятор позбавить ліцензії на мовлення у Великій Британії російський телеканал RT, Роскомнадзор негайно вживе вичерпних дзеркальних заходів щодо британських ЗМІ, що працюють в російському медійному просторі», — наголошується в повідомленні голови Роскомнагляду Алєксандра Жарова на офіційному сайті відомства.

Раніше британський регулятор у сфері телерадіомовлення (Ofcom) у зв'язку з інцидентом з колишнім полковником ГРУ Сєрґєєм Скріпалем не виключив можливості перегляду умов ліцензії, на підставі якої російський телеканал RT мовить на території Великої Британії.

Ofcom поінформував у вівторок про те, що надіслав власнику ліцензій на мовлення RT у Великій Британії попередження, в якому сказано: «Якщо в рамках британського розслідування (інциденту зі Скріпалем) з'ясується, що з боку російської держави стосовно Великої Британії мало місце незаконне застосування сили, то ми будемо вважати доречним, в рамках виконуваних нами обов'язків, переконатися, чи функціонує RT чітко і у в відповідності з прийнятими нормами».

Схожі новини