Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

У школах Львова встановлюють охоронну сигналізацію та відеоспостереження

  • 13.03.2018, 18:10
  • 576

Про безпеку львівських школярів дбають.

У місті в багатьох навчальних закладах розпочали встановлювати камери відеоспостереження та облаштовувати сигнальні кнопки.

Така система найперше була встановлена у школі № 3, повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

Торік тут встановлено 8 камер відеоспостереження з виведенням на пульт. Роботою системи керівництво школи, батьківська громада задоволені. Як розповів під час відвідування школи № 3 міський голова Львова, важливо облаштувати заходами безпеки усі навчальні заклади міста.

Нагадаємо, станом на сьогодні охоронну сигналізацію та відеоспостереження встановлено в 15 навчальних закладах, а саме: СЗШ І-ІІ ст. «Джерельце», ЛНВК «Школа-садок I-II ст. «Провесінь», ЛСШ І ступеня № 4, Львівська лінгвістична гімназія, Львівська гімназія «Престиж», СЗШ № 9, НВК «Школа І ст.-гімназія «Гроно», ДНЗ № 163, ДНЗ № 160, ДНЗ № 180 ЛДК СЗШ № 3, ЛЗШ І-ІІІ ступенів № 43, СЗШ № 91, ДНЗ № 167, ЛЗШ І ступеня «Світанок».

«У цих навчальних закладах встановлено внутрішні камери відеоспостереження, тривожну кнопку, охорону сигналізації. Це все виведено на пульт, тобто у разі незаконного проникнення, приходить повідомлення до керівника навчального закладу, в охоронні органи, після чого група реагування виїжджає на місце. Зараз таким відеоспостереженням ми облаштовуємо ще 7 навчальних закладів», — зазначила начальник управління освіти ЛМР Зоряна Довганик.

Тривають роботи з встановлення охоронної сигналізації та відеоспостереження в 7 навчальних закладах, а саме: ДНЗ № 12, ЛСЗШ № 7, ЗШ «Дивосвіт», ЛСШ І-ІІІ ступенів № 57 ім. Короля Данила, НВК «Школа-гімназія І-ІІІ ступенів блаженного Климентія та Андрея Шептицьких», ДНЗ № 134, ДНЗ № 153.

Надавачі послуг охорони обладнують навчальний заклад камерами відеоспостереження з можливістю здійснення відеозапису та збереження даних відео. Кількість камер, що встановлюється на один навчальний заклад складає від 8 до 16 штук.

Надавачі послуг охорони встановлюють сигналізаційні датчики руху, що під'єднуються до пультової охорони та забезпечують негайний виїзд нарядів охорони до навчального закладу у випадку спрацювання сигналізації.

«Навчальний заклад ставиться під сигналізацію як в цілому, так і окремі його приміщення. Це позитивно впливає на те, що працівники їдалень, які приходять на роботу швидше інших учасників освітнього процесу, знімають з сигналізації лише харчоблок, а решта школи залишається під сигналізацією. Також хочемо зауважити, що надавачі послуг охорони несуть повну матеріальну відповідальність за майно, прийняте під охорону. А місто оплачує 10 тис. грн. щомісяця за послугу, яку надає фірма», — повідомляють в управлінні освіти Львівської міської ради.

«Щодо денної охорони, ми працюємо з ЛКП „Муніципальна варта“ і є обрано перших 10 навчальних закладів, які будуть забезпечені денною охороною. Якщо проект буде успішним, то звичайно, що з початком нового навчального року будемо долучати і інші школи нашого міста», — додала Зоряна Довганик.

Схожі новини