Передплата 2024 ВЗ

Трагедія на полігоні «Широкий лан»: прокуратура порушила справу щодо неналежних умов утримання

  • 13.03.2018, 14:28
  • 725

Прокуратура порушила справу через неналежні умові для військових на Миколаївському полігоні «Широкий лан».

Про це повідомив військовий прокурор Миколаївського гарнізону Вадим Аракелян, передає Громадське.

Йдеться про підтоплення наметів полігону внаслідок танення снігу.

«Щодо неналежних умов на полігоні, зокрема, за фактом недбалого ставлення військових до служби, що призвело до незабезпечення належних умов, нами розпочато кримінальне провадження. Проводиться досудове розслідування», — сказав Аракелян.

Говорячи про пожежу на полігоні у ніч на 13 березня військовий прокурор додав, стан семи постраждалих військових стабільний. Їх зранку цього дня відправили до військового шпиталю Миколаївського гарнізону. У них опіки різного ступеню тяжкості.

За словами Аракеляна, у момент пожежі в наметі перебували 15 військових, однак він відмовився коментувати, скільки загалом службовців долучені до навчань на «Широкому лані».

«Спочатку військові самотужки гасили пожежу, а потім приїхали рятувальники. Обставини пожежі з’ясовуються. Серед причин розглядатиметься, у тому числі, і необережне поводження з паливно-мастильними матеріалами», — додав прокурор.

11 березня військові та волонтери повідомили про погіршення умов для життя на військовому полігоні «Широкий лан», що на Миколаївщині. Внаслідок танення снігу більшість наметів на полігоні були підтоплені.

13 березня унаслідок пожежі на полігоні «Широкий лан» один військовий загинув та ще семеро постраждали.

Схожі новини