Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Через напруженість з Україною польський уряд відклав капремонт Цвинтаря орлят у Львові

  • 13.03.2018, 13:40
  • 1 212

Всупереч планам польського уряду капітальний ремонт Цвинтаря орлят у Львові проводитися не буде – через напруженість у відносинах з Україною.

Про це повідомляє Європейська правда з посиланням на RMF 24 .

Польська сторона, попри закладені у бюджеті кошти на капітальний ремонт Цвинтаря орлят, вирішила не просити Київ про згоду на цей ремонт, а обмежилася лише запитом на проведення косметичних робіт.

Для здійснення більш серйозних робіт на цвинтарі потрібна згода на рівні міністерств. Для виконання косметичного ремонту достатньо і згоди місцевої влади Львова.

За неофіційними даними, причиною такого кроку є небажання польського уряду відкривати поле для чергового потенційного конфлікту з Україною.

В рамках реставраційних робіт на Цвинтарі орлят планують замінити відпалу штукатурку та обновити фарбу. Під час капітального ремонту мали б замінити кам'яні елементи.

Цвинтар орлят – це польський військовий меморіал у Львові. "Львівські орлята", учасники боїв проти ЗУНР (1918–1919) та проти більшовиків (1920), були поховані на "Цвинтарі захисників Львова", що становить частину Личаківського кладовища. Меморіал було відновлено і відкрито у 2005 році за участю президентів Польщі і України.

Схожі новини