Передплата 2024 «Добрий господар»

Адвокат Сенцова розповів про будні українського політв’язня в колонії

  • 13.03.2018, 11:28
  • 744

Адвокат засудженого в РФ українця Олега Сенцова Дмитро Дінзе розповів, що режисер у колонії в місті Лабитнангі займається творчістю і чекає на своє звільнення.

В інтерв’ю Радіо Свобода адвокат зазначив, що ФСБ продовжує наглядати за Сенцовим.

Він (Сенцов, – ред.) окремо тримається ‒ сам один. Ні з ким ні в які контакти не вступає. Пише сценарії, займається творчістю, відмовляється від роботи. Йому нецікаво працювати, як він каже, "на режим". Він працює сам на себе, чекає, коли його звільнять", - сказав Дінзе.

За його словами, сам Сенцов не очікує швидкого звільнення, і вважає, що якщо його мінятимуть, то, одразу на кількох людей.

Дінзе також зазначив, що якщо стане питання про обмін, то Сенцов готовий писати прохання про помилування.

Він додав, що Сенцов тримає зв'язок із родичами, але проти, щоб до нього приїжджала мати й діти, бо боїться за їхнє психологічне самопочуття.

Олег Сенцов був затриманий в Криму 11 травня 2014 року правоохоронними органами РФ. Його звинуватили в підготовці теракту в Криму під час незаконної анексії півострова РФ. Пізніше режисера звинуватили в зберіганні зброї і вибухівки. У серпні 2015 року російський суд засудив Сенцова до 20 років ув'язнення в колонії суворого режиму.

Схожі новини