Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

На полігоні Широкий Лан сталася пожежа - загинув військовий

  • 13.03.2018, 11:05
  • 1 171

На військовому полігоні Широкий Лан під Миколаєвом сталася пожежа – є загиблий та постраждалі.

Про це повідомив у Facebook волонтер, який займається допомогою армії, Юрій Мисягін, передає Укрінформ.

"13 березня о 4 ранку на багатостраждальному військовому полігоні Широкий Лан сталася пожежа. Згорів один з житлових військових наметів. В результаті пожежі один з військовослужбовців загинув і ще 7 осіб отримали опіки різного ступеня тяжкості", - написав волонтер.

Цю інформацію підтвердили і на офіційній сторінці у соцмережах 92 ОМБ. Там сказано, що постраждалих доставили в Миколаївський військовий шпиталь. Загрози життю постраждалих військовослужбовцям немає.

За фактом пожежі та загибелі військовослужбовця призначено службове розслідування. Миколаївським районним відділом поліції та військовою прокуратурою проводяться слідчі дії.

12 березня була проведена перевірка пожежної безпеки наметового містечка Південним територіальним відділом пожежної безпеки. Порушень виявлено не було.

Як уже повідомляв Укрінформ, у минулому році на полігоні Широкий Лан розпочалося будівництво табірного містечка. На ці цілі у державному бюджеті минулого року було виділено 100 млн.грн. Загальна ж вартість будівництва становить 370 мільйонів гривень.

Широколанівський полігон або 235 міжвидовий центр підготовки військових частин та підрозділів - це загальновійськовий полігон першої категорії, розташований в Миколаївській області, заснований в 1952 році.

Він є одним з двох в Україні, доступних для проведення міжнародних військових навчань. Неодноразово використовувався як місце проведення наземної фази міжнародних навчань "Сі Бриз".

Схожі новини