Передплата 2024 «Добре здоров’я»

НАТО співпрацює із Британією у справі отруєння колишнього російського шпигуна Скрипаля

  • 13.03.2018, 10:10
  • 599

НАТО занепокоєний повідомленнями офіційного Лондона про застосування на території Великої Британії нервово-паралітичної речовини військового призначення та перебуває у контакті з британським урядом з цього питання.

Про це заявив Генеральний секретар Альянсу Єнс Столтенберг, повідомляє Укрінформ.

"Використання військової нервово-паралітичної речовини – це жахливо і неприпустимо... Велика Британія є дуже вагомим союзником, і цей інцидент викликає велике занепокоєння в НАТО. Альянс перебуває у контакті з британським керівництвом з цього питання", - заявив генсек НАТО.

Нагадаємо, 4 березня у британському містечку Солсбері була здійснена спроба вбивства 66-річного екс-працівника ГРУ Сергія Скрипаля та його 33-річної доньки Юлії. Вони були госпіталізовані, однак досі перебувають у стані коми. Крім них, постраждало ще понад 20 осіб. Скотленд-Ярд офіційно оголосив, що вважає отруєння замахом на вбивство, вчиненим за допомогою нервово-паралітичної речовини. Напередодні прем'єр-міністр Великої Британії Тереза Мей заявила, що саме Росія "з високою ймовірністю" відповідальна за отруєння Скрипаля.

Схожі новини