Передплата 2024 «Добра кухня»

Є відеодокази зустрічей Рубана і Захарченка. Планувався теракт із "сотнями трупів", - Юрій Луцекно

  • 13.03.2018, 09:58
  • 772

Генпрокурор Юрій Луценко заявив про наявність аудіо та відеодоказів того, що керівник центру "Офіцерський корпус" Володимир Рубан контактував із ватажком так званої "ДНР" Олександром Захарченком.

Матеріали в цій справі будуть оприлюднені після завершення слідства, зазначив він в ефірі телеканалу Zik, передає DT.UA.

"У нас є відео, де автомобіль, яким керує Рубан, перетинає нашу КПВВ, заїжджає на територію "ДНР", потім автоматники Захарченка сідають за кермо і в трьох військових частинах Горлівки закладають зброю. Повертаються. За кермо сідає Рубан. Далі, всі бачили його затримання. При цьому у нас є докази того, це викладено в аудіо, про те що він контактував при цьому із Захарченком і планував терористичний акт", - розповів Луцнеко.

За словами генпрокурора, у слідства є серйозні докази на підтвердження того, що готувався теракт.

"Те, що я знаю з матеріалів слідства - трупів могло бути сотні. Я знайомий з матеріалами слідства. Можу вам сказати, що все дуже серйозно. Всі сумніваються, що версія голови СБУ підтверджена. В нас є дуже серйозні докази, що йшлося про підготовку реального теракту, в тому числі - з мінометами, автоматами та гранатами", - заявив Луценко.

Він також відповів на глузування скептиків, що міни не співпадають із калібром кулемету, що був у бусі.

"При цьому треба згадати, що була перша партія зброї, яка була завезена на нашу територію під контролем Служби безпеки України та процесуальних керівників військової прокуратури. І от до тих мінометів вона підходить", - зазначив очільник ГПУ.

Схожі новини