Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

США підтримують Велику Британію у розслідуванні отруєння Скріпаля, - Білий дім

У Вашингтоні поділяють думку, що за нападом із застосуванням нервово-паралітичного газу у графстві Вілтшир стоїть Росія

Сполучені Штати підтримують свого союзника, Велику Британію, в питанні розслідування отруєння колишнього російського шпигуна Сергія Скрипаля та його дочки. Про це заявила речниця Білого дому Сара Сандерс, — повідомляє «Радіо Свобода».

«Гадаю, вони (Велика Британія«ВЗ») все ще опрацьовують деякі деталі щодо цього (інциденту«ВЗ»). Ми, безумовно, підтримуємо їх у цьому процесі», – сказала речниця, відповідаючи на запитання, чи вважає Білий мім, що за нападом із застосуванням нервово-паралітичного газу на території Великої Британії стоїть Росія.

Велика Британія буде готова вдатися до додаткових заходів проти Росії після імовірного отруєння екс-шпигуна Сергія Скрипаля та його дочки, заявила 12 березня в британському парламенті прем’єр-міністр Тереза Мей. Мей додала, що 14 березня оголосить про можливі заходи проти Росії.

За її словами, при отруєнні Скрипаля було використано нервово-паралітичну речовину військового типу, яка вироблялася в Росії. Вона зазначила, що йдеться про речовини класу «Новачок», які розроблялися в СРСР з 1970-х років.

Схожі новини