Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Кривава ДТП у Харкові з шістьма загиблими: водій Lexus Зайцева озвучила свою версію подій

  • 12.03.2018, 20:28
  • 965

Фігурантка справи про смертельну ДТП з шістьма загиблими в центрі Харкова Олена Зайцева розповіла свою версію того, що сталося.

За словами Зайцевої, вона їхала на жовтий сигнал світлофора і не встигала загальмувати, коли почав рухатися Touareg, повідомляє nv.ua.

Зайцева додала, що затиснула клаксон і в останній момент перед зіткненням натиснула педаль гальма, але це не дозволило уникнути ДТП.

"Після того, як Volkswagen протаранив мій автомобіль, машину нахилило набік, перевернуло, я перелетіла на пасажирське сидіння. У цей час я не керувала автомобілем і його в такому стані винесло на людей", - розповіла підсудна.

Вона також в черговий раз заявила про повне визнання вини та готовність понести будь-яке покарання, яке обере їй суд.

Крім того, дівчина повідомила, що планує допомагати сім'ям потерпілих після відбуття нею тюремного терміну.

Зайцева попросила вибачення у потерпілих і заявила, що ніколи не сяде за кермо.

Нагадаємо, 18 жовтня на вулиці Сумській в центрі Харкова позашляховик Lexus відкинуло в натовп пішоходів після зіткнення з Volkswagen. В результаті аварії загинули шестеро людей.

На місці ДТП затримали 20-річну Олену Зайцеву, яка перебувала за кермом Lexus. 20 жовтня Київський районний суд Харкова заарештував Олену Зайцеву на два місяці без права внесення застави.

8 листопада Київський районний суд Харкова заарештував на два місяці Геннадія Дронова. Спочатку він проходив у справі як свідок, але пізніше суд відмовився визнавати його потерпілим, а потім перекваліфікував в підозрюваного.