Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Львів став молодіжною столицею України

У понеділок, 12 березня, заступник міністра молоді та спорту України Олександр Ярема вручив львівській владі відзнаку “Львів — молодіжна столиця України”.

Місто Лева змагалося за цей титул із десятьма великими містами України, які вийшли у фінал змагань. Журі (у його складі були представники різних міжнародних організацій) обрало переможцем саме Львів.

Тож, чим столиця Західної України вирізнилася з поміж інших міст-мегаполісів? “Львів – місто для молоді! Молодь тут становить близько третини населення міста: понад 50% працівників мерії – віком до 35 років. 73% молодих людей не бажають переїжджати зі Львова, - йдеться у заявці міста Лева на участь у проекті “Молодіжна столиця України. - Це місто для саморозвитку та самореалізації! 66 університетів, заходи для молоді в різних сферах, 107 молодіжних організацій”.

Мер Львова Андрій Садовий сказав під час урочистої передачі відзнаки, що цього року в місті зведуть креативний центр для молоді. Це буде центр, де молодь буде обмінюватися різними ідеями. Наразі у мерії утрясають земельне питання для цього проекту. Також Садовий пообіцяв, цього року відбудеться великий молодіжний форум, куди запросять активну молодь зі всіх міст України. “Хочемо, щоб молодіжний форум задав хороший тон для розвитку молодіжного руху нашої держави. Плануємо провести такий захід восени”, - підсумував Садовий.

Схожі новини