Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Помер Олег Табаков

Народному артисту СРСР Олегу Табакову було 82 роки

У Москві помер режисер, актор, художній керівник МХТ імені Чехова Олег Табаков. Артистові було 82 роки.

Медики кілька місяців боролися за його життя. Табакова госпіталізували 27 листопада 2017 року. Артист прийшов на плановий прийом до стоматолога, звідки його терміново доставили у реанімацію. Як розповіли в театрі "Табакерка", акторові у приватній столичній клініці ставили імплантати. Пізніше стало відомо, що у Табакова діагностували сепсис. Як артист отримав зараження крові, не уточнювалося.

Здоров'я актора різко погіршилося вдень 28 листопада. Його підключили до апарату штучної вентиляції легенівпідключили до апарату штучної вентиляції легенів і встановили трахеостому - штучне дихальне горло – трубка, яка поміщається в трахею. Пізніше стан Олега Павловича вдалося стабілізувати.

У перших числах січня 2018 року у Табакова спостерігалася позитивна динаміка. Повідомлялося, що артист реагував на огляд й пред'являв скарги на помірний біль у ділянці легенів, де був встановлений дренаж. За словами медиків, актор орієнтувався в просторі і часі. Але поліпшення виявилися тимчасовими.

30 січня в ЗМІ поширилася тривожна інформація про стан Табакова. Говорили, що в артиста почалися судоми і, ймовірно, відмовляє головний мозок.

12 березня Олег Табаков помер.

Табаков відомий за фільмами «Війна і мир», «Сімнадцять миттєвостей весни», «Дванадцять стільців», «Д'артаньян і три мушкетери», «Кілька днів з життя Обломова», «Москва сльозам не вірить», «Людина з бульвару Капуцинів». Артист також працював художнім керівником МХТ імені Чехова і «Табакерки».

Схожі новини