Передплата 2024 «Добрий господар»

Стало відомо, кому українці готові прийти на допомогу в першу чергу: опитування

  • 12.03.2018, 11:40
  • 713

Волонтерською діяльністю займалися 15% українців, і 9% - протягом останніх 12 місяців.

Про це свідчать результати опитування фірм Corestone Group и GfK Ukraine, передає Liga.net.

70% населення робили грошові або речові пожертви протягом 12 місяців, зокрема, 50% подавали милостиню, а 56% робили грошові або речові пожертви, не рахуючи милостиню. 31% населення жертвували кошти або речі безпосередньо тим, кому вони потрібні, 21% - волонтерам, які збирають кошти для інших, 19% - церкві або іншим релігійним організаціям і тільки 6% - благодійним організаціям, 2% - громадським організаціям і 1% - міжнародним організаціям.

Більшість населення вважає, що найбільше потребують допомоги діти з інвалідністю або важкими захворюваннями (68%) і діти-сироти (57%), також 35% заявили про необхідність жертвувати українській армії, а 32% - дорослим з інвалідністю.

"78% волонтерів також робили грошові або речові пожертви (крім милостині) протягом останніх 12 місяців... 43% волонтерів займалися волонтерством самостійно або в складі групи, яка не є постійною організацією, 29% відзначили організацію, 36% не змогли відповісти на питання", - йдеться в повідомленні

Волонтерська діяльність населення найчастіше полягає в допомозі вразливим групам і армії.

Найвідомішими організаціями, які збирають пожертви, є Товариство Червоного Хреста України (46%), Армія SOS (21%) і Повернись живим (18%). Більшість тих, хто знає ці організації, довіряє їм. Згідно з опитуванням, найчастіше респонденти жертвували кошти Червоному хресту (7%), Армії SOS і Повернись живим (по 4%).

Всього було опитано 1000 чоловік старше 18 років по всій Україні (крім тимчасово окупованих територій Донецької і Луганської областей та Криму).

Схожі новини