Передплата 2024 ВЗ

Державне космічне агентство України пропонує побудувати космодром в Австралії

  • 12.03.2018, 10:28
  • 698

Державне космічне агентство України (SSAU) запропонувало побудувати космодром неподалік від авіабази Кертін у Кімберлі, округ Західної Австралії.

Про це пише Громадське з посиланням на The West Australian.

“Цей об'єкт може стати основним пусковим майданчиком Азії, який буде обслуговувати комерційні запуски для регіональних партнерів Австралії, таких як Японія, Сінгапур, Південна Корея й Індонезія”, — йдеться в повідомленні.

Пропозиція вперше надійшла до федерального та державного урядів Австралії ще у 2016 році.

Посол України в Австралії Микола Кулинич заявив, що Україна має технічні знання, виробничий ланцюг і довгу історію в області світових космічних досліджень, для реалізації подібної пропозиції.

“Ця пропозиція є цілком реалістичною. Україна могла б запускати ракети вже завтра вранці, якщо б мала майданчик. Ми пропонуємо наших людей і наші експертні знання, якщо Австралія має землю для використання”, — сказав Кулинич.

Для створення космодрому потрібно 5-7 тисяч км² землі у вигляді оренди промислової площі, бажано біля авіабази Кертін, розташованої біля міста Дербі на північному заході Австралії. Первинне дослідження може бути завершено у відносно короткі терміни і коштуватиме менше 500 тисяч доларів.

Схожі новини