Передплата 2024 «Добрий господар»

У російському Санкт-Петербурзі на активіста з українським прапором напали з ножем

  • 11.03.2018, 15:15
  • 715

У Петербурзі 10 березня на активіста руху "Солідарність" Всеволода Нелаєва напали під час акції з українським прапором і плакатом із написом "Свободу політв'язню Денису Бахолдіну!".

Про це Нелаєв повідомив ОВД-Инфо, передає Українська правда.

За словами активіста, нападник вийшов з машини марки "Мерседес" прямо на Анічковому мосту, почав ображати Нелаєва. Інший чоловік, на думку активіста, знайомий нападника, сказав йому не втручатися в одиночне пікетування. Однак нападник все ж спробував вдарити активіста, потім пригрозив фізичною розправою і пішов.

Через 20 хвилин чоловік повернувся і облив Нелаєва невідомою рідиною, спробував вирвати з його рук плакат, після чого зав'язалася бійка. У якийсь момент нападник дістав ніж, з яким його і затримали співробітники поліції, які проїжджали повз.

Нелаєв зазначив, що чоловік поводився агресивно навіть у наручниках і говорив правоохоронцям про наявність у нього якогось посвідчення.

Нелаєв написав заяву про напад до відділу поліції №78.

ОВД-Инфо зазначає, що Денис Бахолдін брав участь у щомісячних акціях на підтримку політв'язнів в рамках "Стратегії-6", а також в антивоєнних акціях проти політики російської влади щодо України.

Бахолдіна звинувачують в участі в бойових діях на Донбасі в якості добровольця "Правого сектора". Йому закидають участь в екстремістській організації (ч. 2 ст. 282.2 КК).

17 березня 2017 року мати Бахолдіна отримала офіційне повідомлення про те, що її син був затриманий при спробі нелегально перейти російсько-український кордон. З собою у нього були російські й українські гроші, а також особисті речі.

Бахолдін в бесіді з матір'ю розповів, що після затримання його на 12 годин прикували наручниками до батареї, намагалися вибити свідчення про те, що він є членом "Правого сектору".

Схожі новини