Передплата 2024 «Добра кухня»

Велика Британія розробляє свою версію “списку Магнітського” проти російських чиновників

  • 11.03.2018, 09:48
  • 570

У Великій Британії планують запровадити новий санкційний режим проти російських чиновників, причетних до корупції та порушення прав людини, за аналогією з уже ухваленим США і Канадою так званим “списком Магнітського”.

Про це повідомляє Главком з посиланням на The Telegraph.

За інформацією видання, глава британського МЗС Борис Джонсон і міністр внутрішніх справ Ембер Радд домовилися, що Велика Британія розробить свою версію ухваленого в США закону, згідно з яким 49 російських громадян внесено в офіційний список “грубих порушників прав людини”.

Уточнюється, що розробка документа почалася до того, як у британському Солсбері були отруєні екс-співробітник ГРУ Сергій Скрипаль і його дочка Юлія, при цьому, на думку чиновників, багато що в цьому замах вказує на причетність до нього Росії.

У суботу ввечері представники консерваторів, які виступають за нові санкції, заявили, що міністри погодилися реалізувати “поправки Магнітського” і проект закону перебуває у Палаті громад, але уряд пручається проти внесення в нього “ключових елементів, які зроблять цей закон дієвим”.

Нагадаємо, 16 листопада 2017 року Сейм Литви схвалив власний варіант закону щодо протидії порушенням прав людини, який було названо в пам'ять російського юриста Сергія Магнітського.

Сейм Литви 23 листопада прийняв резолюцію щодо 44-х людей, чиї імена можуть бути внесені у список небажаних в Литві осіб. За так званий список імені Сергія Магнітського проголосували 83 парламентарі. У резолюції зазначені переважно прізвища російських громадян, їх сейм закликає внести в список осіб, яким заборонений в'їзд до Литви.

Схожі новини