Передплата 2024 ВЗ

NASA відправить на Марс нового робота-дослідника

  • 10.03.2018, 20:36
  • 728

Це перший апарат, який вивчить глибинні шари марсіанського ґрунту.

У космічному агентстві NASA протестували нового робота, повідомляє 5 канал.

Цей механічний агрегат під назвою InSight ("Інтуїція"), схожий на невеликий кран, здатний піднімати і переносити різні об'єкти – саме цим InSight і займатиметься на Червоній планеті. Це перший апарат, який вивчить глибинні шари марсіанського ґрунту, тому замість коліс у нього міцний каркас, що дозволяє йому встояти практично на будь-якій поверхні.

Для проведення випробувань вчені обладнали спеціальну лабораторію, яка імітує марсіанські умови, включаючи ґрунт і світло. Вогні, розставлені по всій лабораторії, калібрують камери робота, щоб ті згодом адаптувалися до сонячного світла, який потрапляє в атмосферу Марса.

Оскільки InSight не зможе пересуватися після приземлення, інженери відпрацьовують різні сценарії посадки. Робоче середовище постійно змінюється, імітуючи піднесення і западини з нахилом 15 градусів. В таких умовах апарат тестує три інструменти: гіперчутливий сейсмометр, екран, який його захищає, і датчик теплового потоку. Повна назва всієї установки — Науковий Експеримент зі Структури Надр (SEIS).

Схожі новини