Передплата 2024 «Добра кухня»

Росія “мовчить” щодо миротворчої місії на Донбасі, - Волкер

  • 10.03.2018, 15:10
  • 678

Спеціальний представник Державного департаменту США у справах України, посол Курт Волкер констатує, що ще не отримав від російської сторони оцінки зроблених пропозицій щодо миротворчої місії на Донбас, але очікує, що це буде найближчим часом.

Про це повідомляє УНІАН.

“М’яч на російській стороні. Ми надали наше бачення миротворчої місії, як в плані географії, так і в плані мандату, ми детально обговорили це з росіянами. У січні під час зустрічі з Сурковим було сказано, що вони це взяли до відома, і що вони розроблять власні пропозиції для нас, щоб їх обговорити та призначити нову зустріч. Від того часу ми нічого від них не чули, але сподіваюся, що це станеться дуже скоро”, - вважає американский дипломат.

Відповідаючи на запитання, чи зміниться ситуація після виборів в РФ, Волкер висловив переконання, що “можливість зробити мир, дійсно, знаходиться в руках росіян”. “Ми повинні сподіватися, повинні бути позитивними”, - наголосив він. При цьому посол вважає, що “є дві речі, які варто взяти до уваги”. “Якщо мета цього – намагатися впливати на Україну, мати її більш проросійською, то був досягнутий зворотній ефект – Україна стала більш об’єднаною, більш орієнтованою на Захід, більш національною, більш антиросійською, ніж вона колись була. По-друге, якщо Путін думав, що це не буде багато коштувати, бо якщо ми говоримо про вторгнення в Грузію, то це, фактично, нічого не коштувало Росії, то якщо він думав, що тут (у випадку з Україною) буде так само, цього разу він помилився”, - зазначив Волкер.

Він нагадав, що на незаконну анексію Криму, на дестабілізацію ситуації на сході України “трансатлантична спільнота зреагувала дуже різко”, були запроваджені санкції, погіршилися відносини РФ з США та ЄС, було збільшено оборонну підтримку Україні. “Це не безкоштовно для Росії – вони нічого з цього не отримують, і вони платять високу ціну”, - підкреслив посол.

Нагадаємо, остання зустріч Волкера з помічником президента РФ Владиславом Сурковим відбулася 26 січня в Дубаї.

Схожі новини