Передплата 2024 «Добра кухня»

У Росії теж є «Гарві Вайнштейн»

У Москві спалахнув скандал, пов’язаний з сексуальними домаганнями. У його епіцентрі – депутат Держдуми Лєонід Слуцкій

Але у Росії підходять до всього творчо, - пише Вацлав Радзівіновіч у Gazeta Wyborcza. Жінок, які скаржаться на сексизм та домагання депутата Держдуми, звинувачують у посяганні на державний устрій і погрожують покаранням.

Російським Гарві Вайнштейном може стати Лєонід Слуцкій, депутат Держдуми РФ з фракції Владіміра Жіріновського, і голова парламентської комісії із закордонних справ. Вже три журналістки публічно звинуватили його за те, що «не тримає при собі рук».

Одна з них – репортерка російської служби ВВС Фаріда Рустамова – розповідає про те, що трапилося 24 березня минулого року. Вона прийшла взяти інтерв’ю в «обвішаний іконами» кабінет депутата Думи. «По-хамськи змінив тему розмови і сказав: «Зайчику, пошли на … твоє ВВС і приходи до мене. Я тебе десь тут влаштую». Відтак наблизився до журналістки, почав пестити її і запитав, чому вона його уникає, «не хоче з ним цілуватися»? Запропонував залишитися дружиною свого нареченого, а його, депутата, хай буде коханкою.

Усю цю розмову Рустамова записала на диктофон і розповіла про неї колежанкам, які працюють в Думі. Вони навіть не здивувалися, бо Слуцкій знаний у «справах молодих журналісток».

Також про насильство Слуцкого заявили Єкатєріна Котрікадзе, репортерка телеканалу RTVI, і продюсерка телеканалу «Дождь» Дарья Жук.

Незважаючи на скарги, Дума завзято обороняє свого депутата. Фракція ЛДПР заявила, що вимагає позбавити журналістів «Дождя» акредитації в парламенті. А її шеф Ігорь Лєбєдєв (син Жіріновського) взагалі висловився про те, що звинувачення на адресу депутата підриває основи держави і підпадає під статті кримінального кодексу.

Жінки-депутатки теж стали на захист Слуцкого. Тамара Плєтньова, до прикладу, вважає, що журналістки мають приходити в Думу у скромному одязі і не провокували державних людей своїм провокативним виглядом.

Схожі новини