Передплата 2024 «Добрий господар»

Учителям Флориди дозволили носити зброю в школах

  • 10.03.2018, 12:38
  • 641

Губернатор американського штату Флорида Рік Скотт підписав закон, що посилює правила носіння зброї.

При цьому, за даними Reuters, низка шкільних співробітників отримали право на носіння зброї в стінах школи, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Ми будемо працювати над просуванням закону вперед, переконуючи кожен штат наслідувати прикладу Флориди", - сказав Скотт.

Відповідно до закону, підвищено мінімальний вік для придбання зброї - з 18 років до 21 року. Супротивники ініціативи сприйняли це як порушення конституційних прав. Також закон дозволяє збільшувати чисельність охорони в освітніх установах і носити деяким вчителям при собі зброю. Для таких вчителів будуть проводитися тренінги. При цьому школи можуть відмовитися від нововведення.

За даними Reuters, в цей же день Національна стрілецька асоціація подала до суду на владу Флориди за введені вікові обмеження при покупці вогнепальної зброї.

На початку березня сенат штату Флорида ухвалив, а за 15 хвилин скасував заборону на продаж напівавтоматичних гвинтівок AR-15. Через деякий час сенатори проголосували за підвищення вікового порогу на покупку зброї і заборону продажу пристроїв, що підвищують скорострільність зброї.

Хвиля обговорень стосовно реалізації вогнепальної зброї та нових обмежень піднялася після масової стрілянини в середній школі Marjory Stoneman Douglas в місті Паркленд (штат Флорида). Відрахований за порушення дисципліни учень Ніколас Круз озброївся напівавтоматичною гвинтівкою AR-15, пробрався на територію школи і включив пожежну сигналізацію. Після цього він почав стріляти у підлітків, які вибігали з класів.

Унаслідок стрілянини загинули 17 людей. 7 березня Круза звинуватили в масовому вбивстві, він визнав свою провину.

Схожі новини