Передплата 2024 «Добрий господар»

У ЗМІ назвали нові версії отруєння колишнього російського шпигуна Скрипаля

  • 10.03.2018, 10:28
  • 988

Колишній офіцер ГРУ Росії і його дочка, ймовірно, були отруєні не в результаті нападу на вулиці, як передбачалося раніше

Екс-співробітник ГРУ Росії Сергій Скрипаль і його дочка Юлія, ймовірно, були отруєні нервово-паралітичною речовиною у себе вдома.

Про це повідомляє Главком з посиланням на The Telegraph.

Як пише видання, співробітник поліції сержант Нік Бейлі, який також знаходиться в критичному стані в лікарні, “важко постраждав після того, як відвідав будинок Скрипаля в Солсбері”.

У повідомленні газети зазначається, що він був одним з перших поліцейських, який відвідав будинок через кілька годин після того, як колишній співробітник ГРУ і його дочка були виявлені в несвідомому стані.

За твердженням видання, інформація про те, що Бейлі міг бути отруєний в будинку Скрипаля, може означати, що екс-офіцер ГРУ і його дочка, ймовірно, були отруєні у власному домі, а не в результаті нападу на вулиці, як передбачалося раніше.

Поліція та служби безпеки будуть вивчати, як саме було використано нервово-паралітичну речовину, повідомляє газета. Відзначається, що речовина “найбільш токсична, якщо використовувати аерозоль, причому ефект від цього був негайним”.

Нагадаємо, 4 березня у британському Солсбері чоловіку і жінці стали погано в торговому центрі, після чого вони були шпиталізовані з серйозним отруєнням невідомою речовиною.

Постраждалими виявилися російський розвідник Сергій Скрипаль, який був засуджений в РФ за шпіонаж на користь Великої Британії, та його донька.

Глава МВС Британії назвала отруєння Скрипаля “нахабним і зухвалим кроком”.

Пізніше повідомлялося, що Скрипаль незадовго до отруєння звернувся в поліцію і розповів про побоювання за своє життя.

Тоді як у Кремлі заявили, що не мають ніякої інформації про те, чим займався колишній російський шпигун Сергій Скрипаль і з чим може бути пов'язане його отруєння.

6 березня голова Міністерства закордонних справ Великої Британії Борис Джонсон попередив Росію про можливі санкції, якщо буде доведено, що за таємничим отруєнням колишнього російського шпигуна Сергія Скрипаля стоїть Кремль.

Також стало відомо, що у Великій Британії шпиталізували двох поліцейських, які займались розслідуванням отруєння екс-співробітника російської розвідки Сергія Скрипаля.

7 березня ЗМІ повідомили, що речовину, якою у Великій Британії, імовірно, отруїли Скрипаля, було використано під час штурму захопленого терористами театрального центру в Москві (Росія) на Дубровці в 2002 році. За словами журналістів, це був фентаніл.

Також повідомлялося, що у Великій Британії скликають надзвичайний комітет із реагування, щоб обговорити цей інцидент.

За інформацією ЗМІ, отруєний у Британії шпигун Скрипаль контактував з авторами доповіді про зв’язки Трампа і Путіна.

Також повідомлялося, що Скрипаль співпрацював із західними розвідками.

Схожі новини