Передплата 2024 «Добрий господар»

Уряд намагається скасувати мита США на українські алюміній і сталь

  • 09.03.2018, 16:15
  • 747

У Кабінеті міністрів України хочуть виключити українську промислову продукцію з-під дії обмежень, які затвердив президент США Дональд Трамп.

Про це написала у Facebook заступниця міністра економічного розвитку і торгівлі України Наталія Микольська, передає Громадське.

“Уряд України вживає всіх заходів щоб продукція походженням з України була виключена з-під дії запроваджених США заходів”, — зазначила вона.

“Ми віримо, що українська продукція, для якої американський ринок є традиційним, не є загрозою національній безпеці США”, — запевняє Микольська.

За її словами, уряд України знаходиться в постійному діалозі з урядом США та працює з українськими виробниками щодо даного питання.

Додамо, що президент США Дональд Трамп ввів мита на імпорт сталі (25%) і алюмінію (10%). Підписані президентом розпорядження набудуть чинності 23 березня. З переліку країн поки що виключені Мексика та Канада.

Однак Трамп зазначив, що інші держави також можуть бути виключені зі списку.

При цьому президент Трамп заявляв, що “США готові показати велику гнучкість та кооперацію зі справжніми друзями”. Американські ЗМІ відзначили, що в першу чергу йшлося про Австралію.

Схожі новини