Передплата 2024 «Добра кухня»

Рубан заявив у суді, що не знав про наявність зброї і звинуватив українських силовиків у “підставі”

  • 09.03.2018, 14:35
  • 784

Керівник Центру звільнення полонених “Офіцерський корпус” Володимир Рубан стверджує, що не знав про наявність арсеналу зброї в авто, який знайшли у нього при спробі перетину лінії розмежування на Донбасі.

Про це він сказав під час обрання запобіжного заходу у Шевченківському районному суді Києва, повідомляє Апостроф.

Рубан відкинув всі звинувачення. На його думку, його затримання було спланованою операцією, яку організував якийсь офіцер під позивним "Кедр". Цей офіцер хотів перейти на сторону "ДНР" і назад, а Рубан був у нього водієм.

За словами затриманого, у нього немає пропуску на перехід на непідконтрольну територію, але він займався і займається обміном полонених, тобто у нього є досвід складних операцій і переходів.

"Я повинен був перевезти товар на ту сторону і звідти забрати меблі. Що я і зробив. Я під'їхав в обумовлений час. До мене вийшов офіцер" Кедр ", розпорядився, щоб мене пропустили. Я проїхав за ним кілька метрів, потім нас оточили" , - розповів Рубан.

Нагадаємо, що Володимиру Рубану повідомили про підозру відразу за трьома статтями. Підозра оголошено по ч. 1 ст. 263 КК "Незаконне поводження зі зброєю", ч. 1 ст. 14 "Приготування до злочину", ч. 3 ст. 258 "Терористичний акт"

Схожі новини