Передплата 2024 «Добра кухня»

Рубана привезли до Києва для обрання запобіжного заходу: з’явилися фото із зали суду

  • 09.03.2018, 13:53
  • 877

Керівника центру звільнення полонених “Офіцерський корпус” Володимира Рубана привезли до Шевченківського районного суду Києва для обрання запобіжного заходу.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

Він був затриманий зранку 8 березня під час перетину лінії розмежування на Донбасі в контрольному пункті в’їзду та виїзду “Майорськ”.

Заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України Георгій Тука повідомив про затримання Рубана ввечері 8 березня. “Під виглядом переселенця цей “генерал” намагався провезти цілий арсенал зброї, яка була прихована в меблях”, – стверджував Тука.

У Facebook затримання підтвердив і генеральний прокурор України Юрій Луценко. Він назвав затримання “невипадковим”.

У лютому 2017 року Державна прикордонна служба і Служба безпеки України повідомили, що Володимир Рубан порушив встановлені режимні правила під час виїзду на тимчасово непідконтрольну територію, через що йому відмовили в пропуску, а СБУ скасувала йому дозвіл на перетин лінії зіткнення.

Після цього Володимир Рубан стверджував, що через його затримання на контрольному пункті в’їзду-виїзду “Мар’їнка”, коли його не пропустили на окуповану частину Донбасу, зірвався запланований обмін полоненими, що мав відбутися поза нормами Мінських домовленостей.

Нагадаємо, як писав ВЗ Рубана підозрюють у підготовці терористичного акту та “незаконному поводженні зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами”, а також у підготовці замаху на президента України Петра Порошенка та перших осіб держави.

Схожі новини