Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

"Це агент Михайлов, другосортний агент радянського КҐБ", - віце-прем'єр Болгарії про патріарха Кіріла

Болгарський політик жорстко відреагував на заяви очільника РПЦ про історію балканської країни

Віце-прем'єр Болгарії Валерій Симеонов заявив, що глава РПЦ патріарх Кіріл, відомий як агент КҐБ і сигаретний митрополит Росії, "не має права вказувати Болгарії, як і що робити правильно".

Таким чином він прокоментував заяву патріарха про його розчарування історичної інтерпретації подій навколо звільнення Болгарії з-під влади Османської імперії, передає "Русская Болгария".

"Ця людина не спустилася з небес, не вийшла з Раю і не є посланником Ісуса Христа. Він відомий як сигаретний митрополит Росії. З 1996 року він ввіз на 14 млрд. доларів безакцизних сигарет. На 14 млрд. доларів цей хитрун ввіз безакцизних сигарет і на 4 млрд. доларів вина для потреб церкви. У нього є і приватний літак. Його годинник коштує 30 тисяч", - сказав він.

"Хто він? Це не східноєвропейський духівник. Це агент Михайлов, другосортний агент радянського КДБ. І ця людина має нахабство роздавати правосуддя. Уявіть собі патріарх Неофіт поїде до Путіна і почне пояснювати, хто такі Кирило і Мефодій", - додав Симеонов.

За його словами, "другосортний агент радянського КҐБ" не може розповідати Болгарії, "що правильно, а що ні".

Раніше на сайті Російської православної церкви було опубліковано відео зустрічі патріарха Кіріла з президентом Болгарії Руменом Радевим, на якому він протягом декількох хвилин обурювався приниженням ролі Росії у звільненні Болгарії.

Схожі новини