Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Нова каденція Земана розпочалася зі скандалу

Опозиційні політики вийшли із інавгураційної зали після нападок президента на ЗМІ

Президент Чехії Мілош Земан підтвердив свій мандат на виборах 26 і 27 січня, подолавши опонента – Іржі Драгоша, а сьогодні відбулася його інавгурація.

У своїй промові Земан наголосив, що під час другого президентського терміну він ставитиме на «активних громадян», відстоюватиме принципи «безпосередньої демократії».

Але згодом він взявся критикувати опозиційні ЗМІ, зокрема з холдингу свого опонента – підприємця, фінансиста і власника видавничого дому Зденека Бакали. Докинув такоє гострих слів на адресу Чеського суспільного телебачення.

Критика була настільки невчасною і невідповідною інавгураційній урочистості, що з історичної Владиславської зали празького замку вийшли представники правих політичних партій. «Це сумно, що Мілош Земан навіть під час такого урочистого державного акту не цурається нападів на медіа та журналістів», - написав у своєму Twitter політик з правої партії TOP 09 Іржі Поспішіл. «Звісно, пан президент нас не здивував», - відгукнувся на це інший політик правиці.

Мілош Земан відомий своїм критичним, навіть брутальним налаштуванням до ЗМІ, а також скандальною позицією щодо підтримки анексії Криму та агресивної політики Росії.

Схожі новини