Передплата 2024 «Добрий господар»

Міжнародний жіночий день в Україні: у Києві п'ятеро потерпілих, акцію жінок в Ужгороді зірвали, - Amnesty International

  • 08.03.2018, 19:53
  • 999

У 2017 році від домашнього насилля померло 700 жінок. Українські націоналісти своїми діями показують, що вони підтримують домашнє насилля.

Про це в ефірі “Прямого” сказала директор Amnesty International Україна Оксана Покальчук.

“На сьогоднішній момент нам відомо, що п’ятеро людей постраждало від дій праворадикалів в Києві. Акцію в Ужгороді, яка була не чисельна, взагалі зірвали – учасниць облили червоною фарбою, імітуючи кров, попереджаючи тих, хто наступний буде виходити та боротись за жіночі права”, - розповіла вона.

Вона розповіла, що молодики, які нападали на марші не відповіли на питання, хто вони такі.

“В Ужгороді нападали начебто учасники групи “Карпатська січ”, але ми ще перевіряємо цю інформацію. В Києві, на питання до нападників хто вони, вони відповіли що вони молоді українські націоналісти”, - сказала Покальчук.

Їй не зрозуміло, чому на марш напали та били учасників. Вона додала, що домашнє насилля – серйозна проблема в Україні і своїми радикальними діями націоналісти показують, що вони його підтримують.

“В 2017 році по офіційним даним 600 жінок померло, точніше вони били вбиті вдома, в результаті домашнього насильства і ми вийшли за те, щоб такого більше ніколи не повторювалось. Українські націоналісти нападаючи на нас та на жінок і чоловіків, які сьогодні вийшли на марш, видно виступають у підтримку домашнього насильства” – наголосила вона.