Передплата 2024 «Добрий господар»

НАТО проведе у Європі найбільші навчання з часів “холодної війни”

  • 08.03.2018, 11:55
  • 1 111

Північноатлантичний альянс (НАТО) восени 2018 року проведе в Європі навчання Trident Juncture, найбільші з часів холодної війни.

Про це повідомив командувач Корпусом морської піхоти США генерал Роберт Неллер на слуханнях у Палаті представників Конгресу США, передає Громадське.

“У жовтні цього року пройдуть масштабні навчання НАТО, які стануть найбільшими з часів піку холодної війни”, — розповів командувач.

Він додав, що в маневрах візьмуть участь близько 45 тисяч військових країн НАТО, а також десятки кораблів і літаків, задіяних в маневрах біля берегів Норвегії щодо відображення “імітованої загрози”.

Учення Trident Juncture проводяться раз на три роки. В останніх навчаннях у 2015 році, в яких брали участь близько 36 тисяч військовослужбовців країн НАТО, приєдналася і Україна.

Холодна війна — глобальна геополітична, економічна та ідеологічна конфронтація між Радянським Союзом і його союзниками, з одного боку, та США, країнами Західної Європи і їх союзниками — з іншого, що тривала з середини 1940-х до початку 1990-х років

Раніше генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що світ може опинитися на межі нового витка гонки ядерних озброєнь через російську розробку нової ракети середньої дальності

Путін заявив, що слова аналітиків про початок “нової холодної війни” є пропагандою.

Схожі новини