Передплата 2024 «Добрий господар»

З’явилося дешеве пиво для жінок

Шотландська пивоварня BrewDog вийшла на ринок з лінією рожевого напою

Алкоголь, позначений рожевою етикеткою, має також спеціальну ціну – жінки можуть купити його дешевше.

„The Guardian” пише, що BrewDog продукує рожеве пиво «тільки для дівчат», яке продається жінкам за цінами, нижчими ніж «загальноприйнятні» сорти. Це, на думку маркетологів компанії, мало звернути увагу на нерівність заробітних плат чоловіків та жінок, які працюють у Великій Британії на однакових посадах. Однак критики такого «креативу» кажуть, що за дешевим рожевим пивом немає нічого, окрім цинічних маркетингових вигадок.

Фірма продає «дамський» сорт трунку «Punk IPA». Акцію готували до Міжнародного жіночого дня. Пивовари твердять, що пиво «Pink IPA» є викликом іншим компаніям, які невдало намагалися виготовити «жіночий продукт». У деяких постах на Twitter навіть наголошується на тому, що насправді напій не є «пивом для дівчат», а «пивом для рівних».

Акція, однак, не сподобалася частині покупців. Що цікаво: BrewDog критикують і чоловіки, і жінки. Дехто нпе розуміє, як схожі вчинки можуть допомогти боротьбі проти сексизму і різниці у зарплатах. Певна користувачка написала, що коли пивовари планували жарт, то це був не вельми вдалий жарт.

Схожі новини