Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Росія готова вийти зі світової мережі інтернет, - радник Владіміра Путіна

Труднощі чекають, насамперед, тих, хто використовує зарубіжні домени

Радник президента РФ з питань розвитку інтернету Гєрман Кліменко заявив, що Росія є технічно готовою, аби відімкнути себе від всесвітньої мережі. Однак зауважив, що процес буде «небезболісним».

«З технічної точки зору ми є готовими на нові кроки. Під час зміни системи, звісно, будуть певні помилки, але є таке твердження, що програмування пізнається по тому, як воно реагує на усілякі нештатні ситуації та виклики, а не на тому, яке воно містить помилки», - заявив Гєрман Клімєнко у програмі «Поздняков» на НТВ. – Якщо на завтра наші колеги вирішать відімкнути нас від мережі, то повірте, процес буде небезболісним. Хтось матиме шкоду. Напевне, з’ясується, що дехто міг тримати свої дані за кордоном, хоча мав би це робити тут».

«Труднощі чекають, насамперед, тих, хто використовує закордонними доменами, - провадив далі Клімєнко. «З точки зору чисто прагматичної, немає жодних підстав перейматися, що матимемо великі проблеми, навіть якщо б нам загрожувала «кримська ізоляція», - міркує радник президента РФ. Він нагадав, що уРосії є спеціальний сегмент інтернету, контрольований державою, створений за дорученням президента спеціально для державних службовців.

«Завжди може бути так, що певного дня хтось нам скаже: «А зараз вимкнемо вам у Криму Google і програмне забезпечення Microsoft. Ми скажемо: «Як це?.Адже ж там мої інтереси і банки!». Однак радник Клімєнко запевнив, що «державні люди» перебувають під захистом, і держава теж.

Схожі новини