Передплата 2024 ВЗ

Росія – «шкідлива та руйнівна сила», - Боріс Джонсон

Глава МЗС Великої Британії недвозначно висловився про інцидент з отруєнням колишнього шпигуна

«Сполучене Королівство рішуче реагуватиме на будь-які докази причетності Росії до нападу на колишнього шпигуна Сєрґєя Скріпаля», - заявив глава міністерства закордонних справ Боріс Джонсон.

Очільник МЗС заявив, що не хоче на цьому етапі «вказувати пальцем на винних», однак при цьому він назвав Росію «шкідливою та​ руйнівною силою». До того ж, «жодна спроба забрати у невинного життя на британській землі не залишиться безкарною», - сказав Джонсон.

Москва заперечує будь-яку причетність до інциденту.

Гостра реакція глави британської дипломатії пов'язана з терміновим ушпиталенням колишнього російського розвідника Сєрґєя Скріпаля.

Близькі до потерпілого особи розповіли BBC, що він остерігався нападу російських спецслужб будь-якої миті.

ЗМІ також стверджують, що дружина екс-полковника, його старший брат та син загинули за останні два роки за таємничих обставин. Дочка живе в Москві і регулярно відвідує свого батька у Великій Британії.

Нагадаємо, вчора екс-полковника військової розвідки Росії доправили до однієї з лікарень. Підозрюють, що Скріпаля було отруєно. Спеціальні підрозділи, дотримуючись заходів посиленої безпеки, вже оглянули помешкання колишнього шпигуна.

Сєрґєя Скріпаля та його дочку знайшли вчора без свідомості в торговому центрі в Солсбері на півдні Англії.

BBC наголошує, що слідство не вважає випадок з Скріпалем терористичним інцидентом.

Схожі новини