Передплата 2024 ВЗ

Прихильникам Ірини Білик влаштували "коридор ганьби", вечір Дмитра Гордона розпочався спокійно

Активісти дотримали обіцянки і намагалися зіпсувати настрій тим, хто прийшов на концерт Ірини Білик

Перед початком концерту Ірини Білик активісти блокували вхід до Оперного театру, а потім влаштували живий "коридор ганьби" для глядачів. При цьому вигукували "Ганьба!". Активісти зустрічали шанувальників Ірина Білик плакатами, на яких, зокрема, було написано, що співачка не визнає Росію агресором. Також розлили по коридору під ноги людям свинячу кров.

Як передає корекспондент «ВЗ» з місця події, роздратування активістів спричинив продюсер Ірини Білик Олег Збаращук, який наступив на один із плакатів, які були розкладені на землі перед входом до театру.

Пізніше Ірина Білик на вимогу активістів таки визнала Росію країною-агресором, аби уникнути остаточного зриву концерту. Це трапилося у гримерці артистки, куди праворадикали прорвалися перед шоу. Ірина Білик заявила, що їй шкода людей, які прийшли в Оперу поспілкувати з її мистецтвом і витратили на це гроші.

Кореспондент «ВЗ» припустив, що після блокування концерту Ірини Білик активісти передислокуються під філармонію, аби якось вплинути на перебіг творчої зустрічі з Дмитром Гордоном. Вона була запланована на той же час, що й концерт Ірини Білик, і розпочалася у львівській філармонії без інцидентів. Попри погрози недопустити її проведення, ніхто з праворадикалів не прийшов блокувати цю подію.

Однак сама творча зустріч розпочалася із запитання до Дмитра Гордона про його ставлення до Романа Шухевича та Степана Бандери. На що гість відповів, що поважає і одного, й іншого як особистості, але ідеологію, яку сповідували ці люди, — ні.

На запитання, чому він вважає, що у столиці потрібна вулиця Щербицького, а Шухевича і Бандери — ні, Гордон відповів, що Щербицький належить до людей, «які будували країну». Відтак запитав, чи мало у нас вулиць на честь героїв УПА? Почувши з залу репліку про те, що у Києві немає жодної вулиці на честь кошових УПА, Дмитро Гордон вибачився за свої слова, які присутні повважали не зовсім коректними.

Нагадаємо, сьогодні удень активісти, зокрема лідер «Економічного бойкотного руху» Олег Радик, підтвердили намір бойкотувати концерт Ірини Білик. «Вона повинна сказати публічно, що Росія – агресор і усі питання будуть зняті», – сказав журналісту “ВЗ” у Львові Олег Радик.

Схожі новини