Передплата 2024 ВЗ

«Захід не має права вимагати від України того ж, що від нових членів ЄС», - Тарас Кузьо

Британський та канадський політолог українського походження наголошує, що Україні наразі обіцяють "інтеграцію без членства"

“Коли західні партнери критикують Україну, то забувають, що Україна - не Румунія, не Болгарія, не Польща... Ці країни отримали членство в ЄС. Україна не є членом ЄС. Тому Брюссель не має права вимагати від України того самого, що від своїх нових членів. Якби ЄС вирішив, що Україна через п'ять років гарантовано увійде до європейської сім'ї, тоді мав би право вимагати і критикувати. Україні наразі обіцяють "інтеграцію без членства", - сказав в інтервю газеті “Високий Замок” британський та канадський політолог українського походження Тарас Кузьо.

Крім того, політолог заявив: “І українці, і Захід, критикучи владу, трактують Україну як президентську республіку, а Україна - парламентська республіка: виконавча влада розділена між урядом і президентом. Тому претензії щодо реформ мають ставити не лише президенту, а й до Верховної Ради та уряду”. “У тій же Верховній Раді є чимало нібито прозахідних політиків, які часто їздять до Брюсселя, а на ділі не підтримують реформ”, - каже Тарас Кузьо.

Повністю інтерв'ю з Тарасом Кузьом читайте у номері «Високого Замку» за середу, 7 березня, або на нашому сайті згодом.

Схожі новини