Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Ізраїльський садівник випадково знайшов старовинну коштовність 

  • 06.03.2018, 10:36
  • 975

26-річний Декель Бен-Шитріт знайшов під час садових робіт старовинний бронзовий перстень із зображенням усміхненої людини з палицею.

На думку вчених, на персні зображено Святого Миколая, повідомляє ізраїльський 9 канал.

Швидко датувати старовинний перстень вдалося завдяки соцмережам. Садівник опублікував фотографію незвичайної знахідки у Facebook, а потім з Бен-Шітрітом зв'язався доктор Дрор Бен-Йосеф, працівник управління заповідників і парків Північного округу. За його участю старовинний перстень був переданий для експертизи в Управління старовини Ізраїлю.

Артефакт досліджувала експерт з візантійської археології доктор Яна Чехановець. Археологи датували перстень XII-XV століттям, і припустили, що кільце міг втратити паломник, який відвідував Нацерет або Галілейське море.

Перстень було знайдено неподалік від містечка Легіо, колишнього римського форту, де був розквартирований VI легіон. Це був жвавий шлях, по якому рухалися торговці і солдати, починаючи із античних часів. Ймовірно, цією дорогою ходили й християнські паломники.

Додамо, що Святий Миколай, він же Микола Чудотворець чи Микола Угодник вважався покровителем мандрівників. Тому в середні століття багато брали з собою в далекі країни предмети із зображенням саме цього святого.

Схожі новини