Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Суд оштрафував депутата Львівської міськради

  • 06.03.2018, 08:29
  • 520

Галицький районний суд Львова оштрафував депутата Львівської міськради Ігоря Корончевського на 1,7 тис. грн, який невчасно задекларував придбаний автомобіль.

Про це повідомляє 032.

Як зазначається в постанові, оприлюдненій у судовому реєстрі, Ігор Корончевський 27 вересня 2017 року придбав автомобіль Ford Fusion 2014 року випуску за 149,7 тис. грн. Згідно із законодавством, депутати та посадовці мають протягом десяти днів повідомляти Національне антикорупційне бюро про покупки, вартість яких перевищує 50 неоподаткованих мінімумів, тобто 80 тис. грн. Однак депутат цього не зробив і подав декларацію про суттєві зміни в майновому стані лише через два місяці – 27 грудня 2017 року.

У постанові також зазначається, що в судовому засіданні Ігор Корончевський свою провину не визнав. «Пояснив, що знав про необхідність подання до НАЗК щорічної декларації, що він вчасно робив. Про необхідність вносити відомості про суттєві зміни у майновому стані протягом десяти днів йому не було відомо. Такої мети, як приховувати наявність автомобіля, у нього не було, оскільки офіційно реєстрував машину на себе із подальшим оподаткуванням. Додатково зазначив, що при складанні протоколу та відібранні пояснення йому не роз'яснювали його право на послуги адвоката», – мовиться в документі.

Однак суд такі пояснення депутата визнав необґрунтованими і призначив йому штраф у сумі 1,7 тис. грн. Суд також стягнув з депутата 352 грн судового збору.

Схожі новини