Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Фінляндія виділить кошти на освітні та енергетичні проекти в Україні

  • 05.03.2018, 20:39
  • 606

За останні 4 роки Фінляндія виділила понад 34 млн євро допомоги Україні, і готова надати ще 15 млн на проекти у сфері освіти та відновлюваної енергії.

Про це заявив міністр закордонних справ Тімо Сойні, передає Еспресо.TV.

Міністр наголосив, що Фінляндія підтримує процес реформ в Україні та її боротьбу проти агресора. Зазначається, що з початку конфлікту на сході Україні, Фінляндія вже виділила понад 34 млн євро.

"Ми готові надати 15 млн євро новим проектам у сфері освіти та відновлюваної енергії в Україні. Ми братимемо участь у реформуванні української шкільної освіти, приносячи найкращий досвід, що ми маємо у фінській шкільній системі", - заявив Сойні.

Фінська сторона також збираємось започаткувати фонд енергоефективності, що надаватиме консультаційні послуги та знання фінських експертів.

Сойні наголосив, що Фінляндія підтримує рішення Стокгольмського арбітражу на користь українського "Нафтогазу". Він також подякував Україні за її роль транзитера газу до Європи і прокоментував плани Росії щодо будівництва "Північного потоку-2".

"Фінляндія уважно стежитиме, як розвиватимется ситуація. "Північний потік-2" проходить не через територіальні води країни, а економічні, але до цього проекту необхідно придивитися, зокрема, щоб він повністю відповідав умовам Третього енергопакету Євросоюзу”, - зазначив міністр.

Схожі новини