Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Порошенко закликав ЄС не давати Росії інструмент "газового шантажу"

  • 05.03.2018, 17:39
  • 663

Президент Петро Порошенко розраховує, що північні країни Європи не дадуть Російській Федерації шантажувати ЄС і Україну за допомогою газового питання.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Я дуже сподіваюся, що країни північної Європи - Швеція, Фінляндія, Данія - зіграють дуже важливу роль для того, щоб не дати Російській Федерації використовувати інструменти газового шантажу проти Європейського Союзу та України", - зазначив Порошенко.
Зокрема, глава держави звернув увагу на російський проект "Північний потік-2", який монополізує поставки газу в ЄС з боку Москви і порушує принципи диверсифікації.

За словами Порошенка, погрози "Газпрому" припинити поставки палива в Україну, не виконувати рішення суду про транзит і розірвати контракт дає додаткові аргументи і підстави, щоб продумати, наскільки обґрунтованим з точки зору енергетичної безпеки Європи є "Північний потік-2".

Нагадаємо, що "Газпром" на 20% знизив тиск у газопроводах на своєму боці системи і звів до мінімуму продаж газу іншим клієнтам з метою демонстрації того, що Україна нібито є ненадійним транзитером.

Схожі новини